توضیحات
اسارون
اسارون گیاه است علفی چند ساله به ارتفاع ۴ تا ۱۰ سانتی متر که پوشیده از موهای ریز می باشد. ساقه های زیر زمینی گیاه نازک، به صورت خزنده، منشعب و گره دار می باشد. که دارای ۳ تا ۴ گوشوارک به رنگ سبز متمایل به قهوه ای است.
خواص اسارون
- درمان اسهال
- رفع کننده اسپاسم برونشی
- درمان بیماری های ریوی
- درمان بیماریهای مثانه
- ضد درد موضعی
- ضد سرفه
- کمک به بیماری های کبد و یرقان
- جبران کم شدن آب بدن
- قطع کننده قاعدگی
- خلط آور بودن
- رفع کننده اسپاسم برونشی
- شل کننده عضلات سطحی
- درمان استسقاء
- درمان سیاتیک
- درمان درد مفصل
- سلامتی کبد و معده
- ترکیبات شیمیایی اسارون
ریشه آسارون دارای تانن، مواد رزینی، صمغ، آمیدون، اسیدهای آلی و اسانسی با بوی معطر به مقدار ۱٪ است که مرکب از پنین، آزارون و آزارین است.
طرز استفاده از آسارون
اگر 15 گرم از ریشه خشک آن را در 2 – 2/5 کیلوگرم آب انگور برای مدت 50 – 60 روز خیسانده و پس از آن مصرف کنند برای دردهای داخلی، استسقا، یرقان، ورم کبد و طحال و پاک کردن آلات بول و رحم از رطوبت های لزج و پاک کردن کلیه و مثانه و تسکین درد آن ها و سختی ادرار و قطع قاعدگی و درد مفاصل و لگن خاصره و سیاتیک و نقرس مفید است. خوردن 5 گرم آن با آب عسل مسهل است و اگر با شیر شتر یا شیر گوسفند خورده شود برای تقویت نیروی جنسی سرد مزاجان مفید است.
زمان ماندگاری
بی شک گیاهان دارویی حاوی ترکیبات مفیدی هستند که بر اثر گذشت زمان با اکسیژن هوا وارد فعل و انفعالات شده و از مزیت شان کاسته می شود. بهترین زمان نگهداری انواع گیاه دارویی برای حفظ و بهره وری از مواد موثره آن بین شش ماه تا دو سال است .بیش از پایان این زمان اگر چه طعم آن تغییر نمی کند و فاسد نمی شود، اما به مرور از فواید آن کاسته می شود.
عوارض احتمالی استفاده
اسارون به دلیل خاصیت قاعده اوری که دارد موجب سقط جنین می شود بنابراین خانم های باردار از مصرف این گیاه داروئی اجتناب کنند فراموش نشد مصرف بیش از حداین گیاه ممکن است در بعضی افراد ممکن است با نشانه های مسمومیت نظیر شامل سوزش زبان، التهاب معده و روده، جوش های پوستی، ورم کبد و فلج نیمه بدن شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.