برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 5]
مناسب ترین قهوه برای طبع سرد ،طبع قهوه چیست؟ امروزه که برای بسیاری از اشخاص در اطراف ما، قهوه جایش را با چای عوض کرده است، خوب است که با طبع قهوه نیز آشنا شوید تا با توجه به طبع و وضعیت جسمانی خود بتوانید با آگاهی بهتری از این نوشیدنی پر طرفدار استفاده کنید. در این مقاله شما را با طبع قهوه، طبع قهوه ترک، مصلح قهوه، طبع قهوه عربیکا، طبع قهوه اسپرسو و طبع قهوه سبز آشنا خواهیم کرد.
جالب است در مورد قهوه بدانید که پوست قهوه سبز دارای طبعی خشک و گرم می باشد، در صورتی که مغز آن مزاجی خشک و سرد دارد. اما این موضوع فقط برای قهوه تازه و سبز می باشد، نه قهوه آماده ای که ما مصرف می کنیم، به این علت که زمانی که قهوه را برشته (رست) می کنیم طبع کلی آن هم کمی تغییر می کند.
اگر بخواهیم دقیق تر بدانیم باید گفت؛ ماده ای به نام اسیدکلروژنیک در پوست قهوه سبز وجود دارد و سبب می شود که پوست آن طبعی خشک و گرم داشته باشد. اما زمان برشت، این اسید به شدت کم می شود و کل قهوه طبعی خشک و سرد پیدا می کند.
قهوه ها معمولا طبع سرد و خشک دارند اما در جزئیاتی برخی از آنها ممکن است به طبع گرم و خشک برسند. قهوه ترک، قهوه کلاسیک، قهوه فرانسه، قهوه لاته، قهوه موکا و قهوه علی کافه کاملا طبعی سرد و خشک دارند.
قهوه سبز: طبع این قهوه گرم و خشک بوده ولی هر چه کهنه تر شود و بوداده گردد طبع آن گرم و خشک تر می شود.
قهوه اسپرسو: این قهوه طبع سرد و خشک دارد ولی هرچه دانه ی قهوه بو داده شده و سمت قهوه ای تیره برود، طبع آن گرم می شود.
قهوه عربیکا: قهوه عربیکا چنانکه تازه و بو نداده باشد، گرم و خشک است و اگر کهنه و سرخ شده باشد، به سردی و خشکی می رسد.
مصلح به چه می گویند؟ به دارو یا ماده غذایی می گویند که می تواند باعث متعادل شدن عوارض جانبی آن غذا شود و هضم آن را راحت تر کند، هر مواد غذایی می تواند یک یا چند مصلح داشته باشد.
همینطور که در قبل گفتیم، طبع قهوه خشک و سرد می باشد، برای همین نوشیدن آن برای افرادی که دارای طبع گرم هستند نتایج مثبت بسیاری به همراه دارد، که قابل توجه ترین آن ها، درمان دردهای گرم، جلوگیری از سوختن خون و صفرا را می توان بیان کرد. اما سوال مهم این جاست که افرادی که دارای طبع سرد می باشند چه؟
نوشیدن قهوه برای افراد سرد مزاج دارای نتایج و تاثیرات منفی می باشد و در برخی از موارد با بیماری همراه می باشد. برای رفع این مشکل باید این افراد قهوه را، به همراه مصلح آن استفاده کنند که مهمترین آنها را می توان زنجبیل و زعفران دانست.
نصف قاشق چای خوری از زعفران دم شده را موقع سرو قهوه به آن اضافه کنید و یا مخلوطی از دم کشیده شیر و دارچین و زنجبیل استفاده کنید یا برای راحتی از مخلوط شیر با عرق زنجبیل با عرق دارچین استفاده کنید و قبل نوشیدن قهوه به اندازه نصف قاشق چای خوری به آن اضافه کنید. و با خیال راحت از قهوه استفاده کنید.
بهترین قهوه برای معده و قهوه ای است که اسیدیته آن پایین ترین میزان باشد. به طور کل قهوه یک نوشیدنی با pH اسیدی است و به طور تقریبی تمام انواع قهوه خالص یک مقدار اسیدیته دارند. تحقیقات نشان می دهد که بهترین قهوه برای معده قهوه با رست تیره یا همان دارک است.( گونه روبوستا اسیدی کمتری از عربیکا دارد) زیرا ترکیب موجود در این میزان رست از جمع شدن اسید کلریدریک در معده جلوگیری می کند. یکی از بهترین گزینه ها برای معده کلد برو است زیرا دم کردن قهوه به روش کلد برو موجب کاهش اسیدیته قهوه می شود. دلیل آن این است که آب سرد باعث می شود که روغن کمتری از قهوه خارج شود و در نتیجه اسیدیته کاهش یابد.
کلد برو چیست؟ در روش تهیه کلد برو، عامل دما به طور کامل حذف میگردد و باید از آب سرد برای تهیه قهوه استفاده کنید. جایگزین حذف دما در این روش، زمانمی باشد. یعنی قهوه را با آب سرد ترکیب مینمایید و اجازه میدهید زمان نسبتا زیادی بگذرد. به همین دلیل است که، قهوه کلد برو یا سرد دمی در مقایسه با سایر قهوهها خواص و عطر بیشتر و عصاره قویتری دارد.
از راهکار های دیگر برای این کار افزودن شیر به قهوه است که آن را سبک تر می کند. البته اگر شیر با معده شما سازگاری دارد.
برای بیماران قلبی کافئین مضرر است. نوشابه انرژی زا و قهوه و سایر خوراکیهای کافئین دار باید با احتیاط و مشورت با پزشک مصرف شوند. و حتما توصیه میشود بیشتر از روزی یک فنجان قهوه نخورند. و از قهوه های عربیکا فقط استفاده کنند. کسانی که مشکل قلبی هم ندارند ولی با خوردن قهوه بی تاب می شوند یا تپش قلب می گیرند اولا حتما قهوه را به صورت ناشتا ننوشند دوما از قهوه های با درصد بالا عربیکا استفاده کنند مثل 70 یا 80 درصد. هرچند از قهوه روبوستا کمتر استفاده کنند بهتر است زیرا کافئین روبوستا زیاد است و به یکباره وارد خون شده و برای بعضی افراد ایجاد تپش قلب و اضطراب می کند. ولی کافئین عربیکا هم کم است هم به آرامی وارد خون می شود. در ضمن می توانید از قهوه بدون کافئین یا دی کف استفاده کنید.
نسخه این دسته از افراد هم مثل بیماران قلبی است که در بالا گفتیم.
بهتر است این افراد روزی بیشتر از یک فنجان قهوه نخورند. آن هم قهوه عربیکا یا دکف(قهوه سبک).
بهتر است با توجه به شرایط بدنی خود حتما با پزشک مشورت کنید.
مصرف قهوه بهخودی خود، برای بچهها ضرری ندارد. ولی برای بچهها، بهتر است همراه با شیر باشد چون معده بچه ها حساس تر است. به طور مثال برای آن ها کاپوچینو یا لاته درست کنید. یا اگر قهوه ترک یا فرانسه درست میکنید، به آن شیر اضافه کنید. یک شیر قهوه سالم و البته بدون افزودنی به دست می آید.
ملین طبع و مدر است. لذا مصرف متعادل آن در بهبود یبوست موثر است.
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
2 دیدگاه در “مناسب ترین قهوه برای طبع سرد”
با سلام و خسته نباشید خدمت شما بزرگواران
خواستم بپرسم که من طبع تقریبا سردی دارم و مطالب را هم خواندم ولی باز راهکار شما برام چیه؟
بهتر است از مصلح برای تعدیل قهوه استفاده کنید مثل زعفران یا عطاره دارچین