آموزش

راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟

راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟

راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟ ویروس کرونا مشکلی که به تازگی تمام کشورها را درگیر خود کرده و جان بسیاری از افراد را گرفته است. با عطاری آنلاین همراه باشید تا باهم ببینیم که راه‌های پیشگیری از ابتلا به کرونا چیست؟

علائم شایع ویروس کرونا چیست ؟

علائم ویروس کرونا بسیار به علائم سرماخوردگی و آنفولانزا نزدیک است. ولی از شایع‌ترین علائم آن می‌توان به :تب، سرفه، تنگی نفس اشاره کرد.

علائم شایع ویروس کرونا
تب 🥵 سرفه 🤧 تنگی نفس 😷
آیا درمانی برای ویروس کرونا وجود دارد؟
قبل
بعدی

راه‌های پیشگیری از کرونا چیست؟

اکنون که در حال نگارش این محتوا هستیم، واکسن این ویروس کشف شده و بسیاری از افراد در سراسر جهان طی چند دوره تحت واکسیناسیون قرار گرفته‌اند. می‌توان با روش‌های ساده نیز از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد مانند:
1-استفاده از ماسک و دستکش در مکان‌های شلوغ و پر رفت و آمد و مکان‌های عمومی.
2- از تماس مستقیم با افراد بیمار اجتناب کنید.
3- رعایت فاصله‌ی اجتماعی با افراد در مکان‌های عمومی.
4- هنگامی که بیمار هستید در خانه بمانید و استراحت کنید.
5- هنگام عطسه و سرفه از دستمال کاغذی استفاده کنید و بلافاصله آن را دور بیندازید.
6- اشیا و سطوحی که با آن سر و کار دارید را دائما پاک و ضدعفونی کنید.

آیا درمانی برای ویروس کرونا وجود دارد؟

در حال حاضر باید بگوییم که بله. تلاش شبانه روزی دانشمندان با گذشت زمان به ثمر نشست و بسیاری از کشورهای جهان و همچنین ایران موفق به ساخت واکسن کرونا ویروس شدند. واکسنی که در کشور ایران تولید شده با نام برکت وارد به دست مردم می‌رسد. افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند، لازم است با قرنطینه کردن خود به تقویت سیستم ایمنی بپردازند و استراحت کافی داشته باشند تا سیستم ایمنی‌شان با این ویروس، مبارزه کند.

آیا ممکن است که کسی به این بیماری مبتلا شود ولی علائمی نداشته باشد؟

این بیماری ممکن است در روزهای اول علائم چندانی در شما ایجاد نکند. اما از آنجایی که دوره کمون(دوره نهفتگی) بیماری کرونا از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در حال حاضر، به ­گفته­ مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، دوره­ نهفتگی ویروس جدید کرونا چیزی بین 2 تا 14 روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس است.
انتشار ویروس می‌تواند پیش از بروز علائم نیز انجام شود؛ گزارشاتی در زمینه انتقال ویروس جدید کرونا از این طریق ارائه شده است؛ اما به نظر نمی‌رسد که این، طریقه اصلی انتشار ویروس باشد.

راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟

چرا باید ماسک بزنیم؟

از آنجایی که covid-19 یک ویروس است، می‌تواند از طریق تنفس هم متنقل شود. یعنی اگر فردی دچار این بیماری شده باشد و از علائم آن بی خبر باشد و از ماسک نیز استفاده نکند، سایر افرادی که با او در یک مکان مشترک قرار دارند، احتمال ابتلا به این ویروس را دارند.
البته این یکی از راه‌های انتقال این ویروس می‌باشد از دیگر راه‌های آن به دست دادن و یا دست زدن به وسایلی که قبلاً توسط شخص بیمار لمس شده نیز می‌توان، اشاره کرد. پس بهتر است برای محافظت از جان خود و عزیزانمان در مکان‌های عمومی از ماسک استفاده کنیم. همچنین لازم است به طور مداوم دست‌های خود را ضد عفونی کنیم و یا با آب و صابون بشوییم.(راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟)

راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟

اگر به ویروس کرونا مبتلا شدیم چه کار باید انجام دهیم؟

در صورتی‌ که تب داشتید و علایم بیماری تنفسی، مانند سرفه و مشکل در تنفس در شما وجود داشت، با فرض اینکه با فرد مبتلا به کرونا در تماس بوده‌اید یا به مکانی سفر کرده‌اید که تعداد افراد بیمار آن در حال افزایش است، با یک متخصص تماس بگیرید و در مورد تماس یا سفر اخیر خودتان صحبت کنید. متخصصین تشخیص می‌دهند که آیا شما نیاز به تست کرونا دارید یا خیر.

آیا کسی که دارای ویروس کرونا یا COVID-19 است، می‌تواند بیماری را به دیگران منتقل کند؟

ویروس بیماری COVID-19 از فرد به فرد دیگر، منتقل می‌شود. فردی که شدیداً به کرونا مبتلا شده است، می‌تواند بیماری خود را به دیگران منتقل کند. پیشنهاد می‌شود این بیماران در بیمارستان یا در خانه(بسته به اینکه چقدر بیمار هستند) ایزوله شوند تا زمانی که بهبودی پیدا کنند و دیگر خطری برای بیمار کردن دیگران نباشند.
راهبردهای کنونی سازمان بهداشت جهانی در این مورد که در چه زمانی، فرد می‌تواند از قرنطینه بیرون بیاید، به شکل مورد به مورد اعمال می‌شود و شامل تأمین همه شرایط زیر است:

  • – بیمار بدون استفاده از داروهای کاهش تب، دیگر تب نداشته باشد.
  • – بیمار دیگر علائمی مانند سرفه را نشان ندهد.
  • – تست بیمار در دو نمونه تنفسی پیاپی با فاصله 24 ساعت منفی باشد.
  • – کسی که از قرنطینه خارج شود، دیگر تهدیدی برای بیمار سازی دیگران نیست.

آیا آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان یا پیشگیری ویروس کرونا موثرند؟

در ابتدا تصور می‌شد، آنتی بوتیک‌ها هیچگونه تأثیری در درمان کرونا نداشته باشند و تنها روی عفونت­‌های باکتریایی موثراند. و گفته می‌شد با توجه به ویروس بودن عامل ویروس کرونا، برای پیشگیری یا درمان این بیماری، به هیچ عنوان نباید از آنتی­‌بیوتیک­‌ها استفاده کرد. مصرف آنتی­‌بیوتیک­‌ها تنها در صورت تجویز پزشک و با هدف درمان عفونت­‌های باکتریایی مجاز است.
ولی در همان ماه‌های نخستین شیوع این بیماری، پزشکان به تجویز آزیترومایسین که یک نوع آنتی بیوتیک کلاس ماکرولیدها  می‌باشد، اقدام کردند. این آنتی بیوتیک در بهبود و معالجه بیماران کرونایی بسیار موفق عمل نمود و هم اکنون نیز بیماران در گوشه گوشه دنیا برای حصول بهبودی به استفاده از این دارو مشغولند.(راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟)

راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟

آنچه باید درمورد دوره‌ی نهفتگی کرونا بدانید

دوره­ نقاهت، مدت زمان بین قرار گرفتن در معرض ویروس و شروع علائم است. در حال حاضر، به ­گفته­ مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، دوره­ نهفتگی ویروس جدید کرونا چیزی بین 2 تا 14 روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس است.
بنابر گزارش اخیر، بیش از 97 درصد از افرادی که در معرض کرونا قرار می‌گیرند ظرف 11.5 روز بعد،  علائم را نشان می‌­دهند. به نظر می‌رسد، میانگین دوره­ خاموشی تقریبا 5 روز است. با این حال، ممکن است این آمار همراه با کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویروس تغییر کند.
علائم کووید-19 در بسیاری از افراد ابتدا خفیف است و به ­تدریج و طی چند روز شدید می­‌شود. نا گفته نماند در بسیاری از افراد نیز با وجود اینکه ناقل بیماری هستند ولی هیچگونه علائمی در فرد دیده نمی‌شود. 

چطور از خود در مقابل کرونا محافظت کنیم؟

بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا، شستن مرتب دست­‌هاست.
از آب و صابون استفاده کنید و دست ‌ها را حداقل بیست ثانیه بشورید. اگر آب و صابون ندارید، می­‌توانید از مایع ضدعفونی کننده حاوی حداقل 60 درصد الکل استفاده کنید.
شما می‌توانید با اقدامات زیر هم از خود در برابر ابتلا به ویروس محافظت کنید:
1- حداقل دو متر از کسی که بیمار به نظر می‌رسد، دوری کنید و از قرار گرفتن در جمعیت بپرهیزید.
2- به صورت خود دست نزنید.
3- وسایل شخصی­ تان را به دیگران ندهید. این وسایل شامل لیوان، وسایل آشپزخانه، مسواک و بالم لب می‌شود.
4- سطوح خانه مانند دستگیره، کیبورد و نرده را که مرتب در معرض تماس قرار دارد با شوینده ‌های خانگی یا محلول سفیدکننده­‌ی رقیق تمیز کنید.
5- بعد از دست زدن به سطوحی نظیر دکمه‌ی آسانسور یا خودپرداز، دستگیره­‌ی پمپ بنزین و سبد خرید، دستان خود را بشورید یا از مایع ضد عفونی کننده استفاده کنید.
6- اگر دچار مشکل تنفسی شدید و فکر می‌کنید، علائمتان مشابه با کرونا است، در خانه بمانید و با پزشک متخصص ریه یا متخصص عفونی تماس بگیرید.

راه‌های پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا چیست؟
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *